Search for:

Milyen esetekben szükséges a regisztrált villanyszerelő közreműködése?

Az elmúlt évtizedekben rendkívül gyorsan fejlődött a technika, egyre több elektromos eszközzel bővült a lakossági felhasználás is. Ez pedig azzal jár, hogy jelentősen megnő az energiaigény is.
Egyre több olyan esettel találkozunk, hogy ügyfelinknél a kismegszakítók már nem bírják a terhelést.
Természetesen egyre több új ingatlan is épül, ahol ki kell építeni a villamos hálózatot. Meg kell tervezni a hálózatot, ezzel együtt természetesen meg kell tervezni az energiafogyasztás mértékét, fel kell szerelni a villanyórát.

Ezek alapján pedig nézzük azokat az eseteket, amikor regisztrált villanyszerelő szükséges:

amennyiben bővítésre van szükség

Ha egy már meglévő rendszer nem bírja a terhelést. A villanyóra teljesítmény bővítését pedig csak regisztrált villanyszerelő végezheti el. Egy ilyen képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik felhatalmazással arra, hogy az ingatlanon vagy esetenként a telekhatáron belül történő teljesítmény bővítési munkákat elvégezze. Azt tudni kell, hogy az áramszolgáltató telekhatáron belüli villanyszerelési munkát nem végez.

ha új mérőhely létesítése szükséges, vagy le kell cserélni a villanyórát

Ha korábban nem volt megteremtve a feltétel a villamoshálózatra való csatlakozáshoz, vagy a helyszínen nem volt még mérőberendezés felszerelve, esetleg villanyóra csere szükséges, akkor ezt meg kell oldani. Ezekhez a feladatokhoz mindenképpen regisztrált villanyszerelő szükséges. Ha új mérőhely kialakítása történik, már a tervezés folyamatába is érdemes a szakembert bevonni, hogy a kiépítendő rendszer 1 , 16 vagy 32 A, illetve 3 fázisú legyen, vagy hogy az előírásoknak megfelelő, szabványos villanyóra kerüljön kiépítésre.

hibajavítás esetén

A mérőóra és a hálózati terület között lévő szakaszon előfordulhat például a késes megszakító csere, vagy vezeték csere külső behatástól való sérülés miatt.