Search for:

Villanytűzhely bekötés garanciával!

Szeretné villanytűzhelyét szakszerűen beüzemelni? Az Ön lakásában nincs kiépítve a villanytűzhely és sütő vezetéke? A villanyóra kismegszakítója nem bírja el a megnövekedett elektromos terhelést? Szeretne egy előzetes szakvéleményt, mielőtt megvásárolja új tűzhelyét? Hívjon minket a nap 24 órájában és mi megoldjuk problémáját!

Cégünk vállalja régi villanytűzhely cseréjét, illetve új villanytűzhely bekötését Budapest összes kerületében, és fővárosunk vonzáskörzetében. Teljes körű villanytűzhely beüzemelés szolgáltatásunkkal állunk budapesti és környéki ügyfeleink rendelkezésére.

Elektromos villany Tűzhely beépitése

 

Rendszerint négy főző lappal és egy sütő térrel van ellátva. 3 féle főző lappal találkozhatunk: hagyományos, kerámia, és indukciós főzőmezős. Az indukciós tűzhely energiatakarékosabb, mivel a bekapcsolás pillanatában máris rendelkezésre áll a maximális teljesítmény. A tűzhely bekötését mindenképpen érdemes villanyszerelőre bízni.
Bízza villanyszerelőre a tűzhely bekötését:
A villanytűzhely, főzőlap (kerámia lapos, indukciós, hagyományos), elektromos sütő gyártok mindegyike megköveteli, hogy villamos iparban jártas szakember, villanyszerelő üzemelje be a készülékét.

Tehát a tűzhely gyártója csak akkor vállal garanciát, ha az adott készüléket egy villanyszerelő csatlakoztatta a ház vagy lakás villamos hálózathoz, és a szakszerű bekötés meglétét jótállási jegy pecsételésével igazolja. Ha a vásárló maga köti be a tűzhelyet, vagy önjelölt szakit bíz meg, a készülék garanciájának az elvesztését kockáztatja.
Ha a tűzhely hibás, vagy garanciális időszak alatt meghibásodik, a garanciális ügyintézéskor legelsőnek a tűzhely bekötését elvégző pecsétjét fogják ellenőrizni a jótállási papíron. Nagyon nehéz lesz az igazunkat kiharcolni, a villanyszerelő pecsétjének hiányában, még abban az esetben is, ha szakszerű volt a tűzhely csatlakoztatása. Ami elromolhat, az el is romlik! És ezek a konyhai eszközökért legtöbb esetben bizony 6 számjegyű összeget kell letenni az asztalra.

Elektromos tűzhely, főzőlap, sütő vásárlása előtt:
Az elektromos tűzhely bekötése előtt a lakás vagy ház villamos rendszerén, felülvizsgálatot kell végezni. Egy villanytűzhely vagy főzőlap áramfelvétele igen magas, és semmi sem garantálja, hogy a kiválasztott villanytűzhely bekötése lehetséges a meglévő rendszerre. Amennyiben ez az eset áll elő, vezetékáthúzás, új áramkőr kiépítése válik szükségessé, az új tűzhely műszaki paraméterei alapján.

Miért jobb, ha villanyszerelő végzi az elektromos tűzhely bekötését:

A villamos tűzhelyek többsége egyaránt beköthető egy, kettő, és három fázis esetén is. Az elektromos tűzhelyek az I. Érintésvédelmi osztályba tartoznak, tehát közvetlen, védővezetős érintésvédelmi módszert igényelnek. A tűzhely bekötése védőföldelés hiányában szigorúan tilos! Csak képesített személy, villanyszerelő csatlakoztathatja a tűzhelyet a villamos hálózathoz, ha a bekötés feltételei teljesülnek.A tűzhely szakszerű csatlakoztatása garantált, és pecséttel le is van igazolva.

Egy szakszerűtlen, balul sikerült tűzhelybekötés tűz és életveszélyes!

Alul méretezett szabványtalan hálózatra ekkora fogyasztó kapcsolása tűzveszélyes, és hatalmas felelőtlenség.
Bármilyen villanyszereléssel kapcsolatos probléma felmerülhet a tűzhely bekötése során, amire a villanyszerelő a helyszínen azonnal tud reagálni.
A tűzhelyeknek különböző bekötési módjai vannak, a rendelkezésre álló villamos hálózat (fázis szám) szerint.

A villanytűzhely mozgatható fogyasztó, például takarításkor szükség lehet az elmozdítására, ezért az aljzatába mozgatható hő álló vezetékkel csatlakoztatjuk a villanyszerelés során. A vezeték keresztmetszete is a bekötési mód függvényében változik. A gyártók a készülék kézikönyvében javaslatot tesznek a vezeték átmérőjére. Ez általában 1 fázis esetén Cu3x4mm, 3 fázis esetén Cu5x2,5mm. A vezeték kereszt metszetén nem illik spórolni.