Search for:
 • – Sistergő hang: kötéshiba, vagy vezeték kontaktus gyengülés esetén, nagyobb terheléskor lehet észlelni.
 • – Vibráló izzók, lámpák:  Szintén kontóakthiba van a hálózatban, ha több izzó egyszerre vibrál. Ha csak egy lámpatest akkor elképzelhető  kapcsoló probléma is.
 •  Feketedő kötő doboz:  A kötődobozok felső felén kormos, sötét elszíneződés a vezeték túlzott melegedése  miatt keletkezik, túlterhelt hálózat miatt.  Sajnos sok esetben a folyton lekapcsoló kismegszakítót nagyobbra cserélésével megoldották ugyan az idegesítő áramkimaradást, viszont a hálózatot, és a házat, lakást is tűzveszélyesé tették ez által. A kismegszakítókat a vezeték keresztmetszetre méretezik.
  – Érezhetően szúrós, égett  kábel, vagy műanyag szag:  Szintén a túlterhelés jele, itt viszont már 60-80 C-fokos lehet a kábel aminek a szigetelése elkezdett leolvadni.
  – Erős fény a dobozból, hangjelenséggel kísérve:  A kötés már teljesen eltávolodott,nagyobb terhelés  esetén látszik is ahogyan ívet húz, a nem megfelelő érintkezés miatt.
  – Fény jelenség és tűz:  A szigetelés begyullad amikor a terhelés és a velejáró hő elkezdi elolvasztani majd begyújtani a szigetelést, vagy a dobozt, esetleg a tapétát. 10 perc alatt éghet az egész lakás.Ilyenkor, a legelső feladat az áramtalanítás, majd kezdjük el a tűzoltást poroltóval.
  – A családi házaknál 3 fázis esetén még csúnyább lehet az elektromos hálózati hibák, mert ha a nulla vezetőnél kezdődik a kontakthiba, az sorba kötheti a fogyasztókat, és 400 Voltot kaphatnak, amit egyik berendezés se visel el, és tönkremegy.

Mi éjjel-nappal elhárítjuk a hibát.
Vegye igénybe szaktudásunkat, ha a villanybojler, a vízmelegítő meghibásodott, elavult az elektromos kábel, vezetékek cseréje aktuális, elektromos hálózat állapotfelmérést szeretne elvégeztetni elektromos hálózat bővítését tervezi elektromos rendszert szeretne kiépíttetni elektromos hálózat terhelhetőségének növelése vált szükségessé zárlatok bemérése, kiiktatása egyéb, elektromossággal kapcsolatos probléma adódik. A munkafolyamatokat anyagbeszerzéssel együtt vállaljuk, ezzel is időt takarítunk meg Önnek.

Biztonság-, érintés- és balesetvédelem….

Ha az Ön lakása 20-30 évnél régebben épült, akkor mindenképpen érdemes felülvizsgáltatni az elektromos hálózatot.

Az én lakásom vajon biztonságos?
Ha Ön lakása régi építésű, akkor nem feltétlenül biztonságos, sőt életveszélyes is lehet!
Előfordulhat, hogy megrongálódott az elektromos hálózat, vagy már nem felel meg a mai kor előírásainak!(lógó konnektor, megbontott, sérült falak, vezetékek)

FONTOS!
Élet- és tűzveszélyes lehet egy régi és nem megfelelően karbantartott lakás elektromos hálózata!

Ilyen lehet ha hiányzik a védőföldelés vagy ha a vizes blokkokat (pl fürdőszoba) nem védi áram-védőkapcsoló. A dug aljak és a kapcsolók túlmelegedése és égése is jelzi a karbantartás szükségességét!

…a kevés számú dug alj már Önmagában is tűzveszélyes lehet!
Az Ön lakásában a TV, számítógép, lámpa egy elosztón keresztül kapnak áramot a nem elegendő mennyiségű fali dug alj miatt?

Ha igen a válasz, akkor feltétlenül érdemes további fali dugaszolok kialakítása, mivel így a túlmelegedés és túlterheltség miatt fokozott tűzveszélynek van kitéve!

Mit tegyek, hogy a családom a lehető legnagyobb biztonságban legyen?
Hisz a mi lakásunk is régi építésű…

Feltétlen vizsgáltassa meg az elektromos hálózatát!Hívjon minket díjmentes kiszállással állok az Ön rendelkezésére! (Budapest és Pest-megye területén)
Sokba fog nekem kerülni a biztonságos otthon kialakítása?

Nem! Eddigi tapasztalatok szerint nagyon kevés ellenőrzéssel és felújítással elvégezhetőek ezek a munkálatok, jelentősen biztonságosabbá téve a lakásokat.

A probléma az, hogy gyakran felújítják a konyhát, fürdőszobát, azonban az elektromos hálózatról megfeledkeznek, legfeljebb az új és szép csatlakozók cseréjére gondolnak.

MI az, amit semmilyen körülmények között sem szerelhetünk saját kezűleg?

A villamos hálózatokon és készülékeken végzett szakszerűtlen munkák gyakran okoznak súlyos baleseteket. Emiatt még a legkisebb munkáknál is rendkívül fontos a biztonsági előírások betartása.

A szabályoktól még a legkisebb eltérés is életveszélyes helyzetet teremthet!