Vásárlás előtt vizsgáltassa felül…

65000 Ft

Category:

Description

Az elektromos hálózat ellenőrzése rendkívül fontos lépés, amikor lakást, házat vagy más ingatlant vásárolunk. Az ellenőrzés számos előnnyel jár, többek között:

Biztonság: Az elektromos hálózat ellenőrzése segít megbizonyosodni arról, hogy a lakás vagy ház elektromos rendszere biztonságos és megfelel a szabványoknak. Ez csökkenti az elektromos tűz kockázatát, és védi az ingatlan és annak lakóinak biztonságát.

Megbízhatóság: Az elektromos hálózat ellenőrzése megmutatja, hogy az ingatlan elektromos rendszere mennyire megbízható. Ezzel az információval az új tulajdonosok tudják, hogy milyen esetleges javításokra és karbantartásra lehet szükség az elektromos rendszerben, és így nem kell váratlan problémákkal szembenézniük.

Átvilágítás: Az elektromos hálózat ellenőrzése lehetővé teszi a jelenlegi tulajdonosok vagy az új vásárlók számára, hogy átvilágítsák az ingatlan elektromos rendszerét, és ellenőrizzék az összes elektromos kapcsoló, csatlakozó, kábel és más eszköz állapotát. Ez segít az ingatlan értékének és árának meghatározásában.

Energiahatékonyság: Az elektromos hálózat ellenőrzése lehetővé teszi a jelenlegi vagy az új tulajdonosok számára, hogy megtudják, milyen energiahatékony a ház vagy lakás elektromos rendszere. Ezzel az információval az új tulajdonosok később pénzt takaríthatnak meg az energiafogyasztás csökkentésével.

Összességében az elektromos hálózat ellenőrzése segít az ingatlan vásárlóknak megérteni az ingatlan állapotát és a szükséges javításokat, karbantartást vagy átalakítást. Ez segíthet az új tulajdonosoknak a döntés meghozatalában, valamint védelmet nyújt a leendő lakók biztonságára és kényelmére.

40/2017 NGM rendelet alapján kötelező minden lakás vásárlás, eladás, kiadásakor rendelkeznie az ingatlanra vonatkozó érintésvédelmi jegyzőkönyvvel.